~ Soms win je, soms leer je ~

Over Intrinsiq

Intrinsiq is opgericht door Yoran Verschoor (36) en gevestigd in Maasland, centraal gelegen tussen Rotterdam en Den Haag. Yoran is sociaal- en organisatiepsycholoog en SPORTPSYCHOLOOG VSPN®. Al geruime tijd verzorgt Yoran mentale trainingen, coaching, cursussen en workshops voor:

  • * Particulieren
  • * Sporters
  • * Bedrijven
  • * Onderwijsinstellingen

intrinsiq [intrinsik] adj. 0.1 intrinsiek » innerlijk, wezenlijk ~ De wil of de drang in iemand om een bepaald doel te bereiken.

De naam Intrinsiq is afgeleid van de psychologische term intrinsieke motivatie. Dit is de wil, de drang of het verlangen in iemand om bepaalde handelingen te verrichten. Intrinsiq ziet deze motivatie als een fundamentele bouwsteen van een carrière. Deze motivatie brengt mensen ertoe om tot het uiterste te gaan om dat ene doel te bereiken.

Yoran heeft een topsport achtergrond als tennisser. Hij werd onder meer twee keer landskampioen Eredivisie Heren met TC Nieuwerkerk en vertegenwoordigde recentelijk Nederland op het WK35+ in Miami.

Yoran studeerde psychologie aan de Universiteit van Leiden. In 2009 is hij afgestudeerd als Sociaal en Organisatie Psycholoog. Via de Postdoctorale Opleiding tot Praktijk Sportpsycholoog® aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, heeft hij zich verder gespecialiseerd in het begeleiden van sporters en andere professionals. Als sportpsycholoog is Yoran werkzaam in veel verschillende takken van sport. Momenteel werkt hij met individuele sporters en teams op verschillende niveaus, van jong tot oud en van breedtesporters tot Olympische sporters. Hij is onder meer verantwoordelijk voor de mentale begeleiding van het eerste team van betaald voetbal club Excelsior Rotterdam. Yoran is medeoprichter van het platform &Tennis en heeft daarnaast onlangs vier boeken geschreven en een e-learning ontwikkeld. Hij is verder onder meer werkzaam met docenten, als trainer Mentale Kracht bij de Nationale Politie en als prestatiepsycholoog bij BeLife.

De werkwijze van Yoran kenmerkt zich door een nieuwsgierige en enthousiaste houding en in zijn begeleiding kijkt hij graag vanuit een positief perspectief.

Heb je vragen of wil je een kennismakingsgesprek plannen? Neem dan contact op met de praktijk van Intrinsiq in Maasland (tussen Rotterdam en Den Haag). Vul het informatieformulier in of bel.

Voetbalcoach

“Een sportpsycholoog is nog altijd een beetje een taboe in de voetbalwereld, maar Yoran weet deze muur door zijn werkwijze en eigen sportachtergrond heel makkelijk af te breken. Hij kan spelers helpen met zowel dingen in het veld als daarbuiten, waardoor hij een belangrijke rol speelt voor ons als technische staf binnen ons proces.”