~ Mentale kracht is niet het wegnemen van spanning maar je comfortabel voelen bij spanning ~

Mentale Training

De mentale training van Intrinsiq is bedoeld voor sporters en andere professionals die alles uit zichzelf willen halen en hun prestaties willen optimaliseren. Intrinsiq verzorgt mentale trainingen en prestatiecoaching voor individuen en teams. De training wordt volledig afgestemd op (de hulpvraag van) de persoon of het team. Kortom, de mentale training van Intrinsiq is maatwerk.

Individuele begeleiding

De begeleiding kan gericht zijn op verschillende facetten. De piramide© kan als leidraad dienen en als basis voor je persoonlijke mentale plan.

Fundament:
Waar sta je voor als persoon? Waar geloof je in en wat vind je echt belangrijk? Je gaat op zoek naar jouw persoonlijke waarden, krijgt meer zelfinzicht en versterkt je zelfbeeld.

Vaardigheden:
Door middel van het aanleren van en systematisch oefenen van psychologische vaardigheden werk je aan je mentale veerkracht en flexibiliteit. Thema’s als doelen stellen, aandachtstraining, ademhaling, mentale verbeelding en acceptatie staan centraal. Ook het omgaan met spanning, verwachtingen, twijfels en tegenslag kunnen onderdeel zijn van de begeleiding. Je leert om je mentaal optimaal voor te bereiden op momenten die voor jou belangrijk zijn..

Actie:
Tijdens het leveren van prestaties wil je je eigen beste coach kunnen zijn. Je leert om actiegericht te denken en te handelen. Je denkt na over handige kernwoorden of reminders om jezelf scherp en in het moment te houden en vooral te DOEN.

Tevens kan de mentale training van de prestatiecoach gericht zijn op begeleiding bij of advies over zaken als:

 • Communicatie:
  Op een effectieve manier communiceren met teamgenoten, collega’s, managers en media.
 • Conflicthantering:
  Omgaan met een conflict met bijvoorbeeld een teamgenoot of een coach.
 • Carrièretransities:
  Omgaan met een heftige overgang in je carrière, zoals bijvoorbeeld de overgang van junior naar senior of complete verandering van je carrière.
 • Blessuremanagement:
  Door middel van kennis van psychologische factoren op een effectieve manier werken aan het herstelproces door onder andere goede doelen te stellen.
 • Speciale issues:
  Bemiddeling en advies bij bijvoorbeeld privéproblemen of een verstoord eetpatroon.

Heb je vragen of wil je een kennismakingsgesprek? Neem dan contact op met de praktijk van Intrinsiq in Maasland (tussen Rotterdam en Den Haag). Vul het informatieformulier in of bel.

Team begeleiding

~het geheel is meer dan de som der delen!~

De mentale begeleiding van Intrinsiq voor groepen en teams kan bestaan uit groepstrainingen, individuele trainingen of een combinatie van beide.

Naast de hierboven beschreven thema’s richt de mentale training voor teams zich op thema’s als:

Yoran in actie in de kleedkamer van Excelsior Rotterdam

Teamdynamiek

Teamleden krijgen inzicht in zichzelf en elkaar aan de hand van opgestelde persoonlijkheidsprofielen.

Taakverdelingen

Duidelijke rollen voor teamleden.

Teambuilding

Het versterken van de interne samenhang en de collectieve motivatie van een team.

Communicatie

Het verbeteren van de groeps- en communicatieprocessen in een team. Afstemmen van teamnormen en waarden.

De samenhang binnen een team en het verkrijgen van inzicht in de individuele kenmerken van presteerders, kan voor het functioneren van een team van groot belang zijn. Ook de coach heeft baat bij een helder zicht op de samenhang en de relaties binnen een team. De coach speelt daarom in het traject een belangrijke rol. Er vindt regelmatig terugkoppeling plaats over zaken die kunnen helpen bij effectieve coaching.

Heb je vragen of wil je een kennismakingsgesprek? Neem dan contact op met de praktijk van Intrinsiq in Maasland (tussen Rotterdam en Den Haag). Vul het informatieformulier in of bel. 

Jong talent

“Yoran helpt mij om beter met moeilijke momenten om te gaan en de dingen die ik leer, helpen mij op momenten dat ik wil pieken.”